MUMCU VE OKKAN UNUTULMADI


CHP Efeler İlçe Kadın Kolları Başkanlığı’nca düzenlenen Gazeteci Uğur Mumcu ile Emniyet Müdürü Ali Gaffar Okkan’ı anma etkinliğine Gazeteci Şükran Soner ile Yazar Taylan Özbay konuşmacı olarak katıldı.
CHP Efeler İlçe Kadın Kolları Başkanlığı’nca arabasına konulan bombanın patlaması sonucu 24 Ocak 1993’te yaşamını yitiren Gazeteci – Yazar Uğur Mumcu ile teröristlerce düzenlenen saldırı sonucu 24 Ocak 2001’de şehit olan Diyarbakır İl Emniyet Müdürü Ali Gaffar Okkan için anma etkinliği düzenlendi. Etkinliğe Cumhuriyet Gazetesi Yazarı Şükran Soner ile Uğur Mumcu Vakfı Temsilcisi ve Yazar Taylan Özbay panelist olarak katıldı.

Şükran Güngör – Yıldız Kenter Kültür Merkezi’nde düzenlenen etkinlik, saygı duruşu ve İstiklal Marşı’nın okunmasıyla başladı. Mumcu ve Okkan’ın yaşam öykülerinin okunmasıyla devam eden etkinlikte söz alan CHP Efeler İlçe Kadın Kolları Başkanı Özlem Ekiz, “24 Ocak 1993 sabahı Ankara büyük bir patlamayla sarsıldı. Cumhuriyet gazetesi Yazarı Uğur Mumcu, Karlı Sokak’taki evinin önünde arabasına yerleştirilen bombanın patlaması sonucu hayatını kaybetti. Cinayetin ardından faillerin bulunacağına dair sözler verildi. Ancak aradan 26 yıl geçmesine rağmen failler hala bulunamadı” dedi.

“ÖMRÜNÜ TÜRKİYE’YE ADADI” 

Uğur Mumcu’nun Türkiye için aydınlanmayı, bağımsızlığı ve hukukun üstünlüğünü ifade ettiğini belirten Ekiz, “Peki, Uğur Mumcu neden hainlerin hedefi oldu? Çünkü o, Atatürk devrimlerinin ve özgürlüğün yılmaz savunucusuydu. Çünkü o, ömrünü Türkiye’nin çağdaşlaşma ve gelişme mücadelesine adamıştı. Çünkü o, ‘Kalpaksız Kuvayı Milliyeci’ olarak anılıyordu” diye konuştu. Diyarbakır İl Emniyet Müdürü Ali Gaffar Okkan’ın ise 24 Ocak 2001’de şehit edildiğini hatırlatan Ekiz, “Akşama doğru polis telsizlerinden anons geçmişti. Saldırıya uğramışlardı. Haberi alan polislerden biri 3310’a bir şey olup olmadığını sordu. 3310, Diyarbakır İl Emniyet Müdürü Ali Gaffar Okkan’ın telsiz koduydu. O saldırıda Diyarbakır’ın Gaffar Babası şehit olmuştu. 6 şehit polisle karşılaştılar. Ocak ayı ülkemiz ve demokrasi yolunda yitirdiklerimiz için, mücadeleye devam eden bizler için karanlık ve acılarla dolu bir ay” değerlendirmesinde bulundu.

Gazeteci Atilla Dağıstanlı ise “Uğur Mumcu, Ankara’da çalışırken biz Şükran’la İstanbul’da Cumhuriyet’teydik. Aklımdayken söyleyeyim. CHP Efeler İlçe Kadın Kolları Başkanı Özlem Ekiz’i ve yönetim kurulunu Uğur Mumcu’yu anmak için lokma dağıtmak yerine, onunla birlikte çalışan Şükran Soner’i buraya davet ettikleri için kendilerini kutluyorum. Başarılarının devamını diliyorum” diye konuştu.

“KORKMADI, YILMADI” 

CHP Efeler Belediye Başkan Adayı Mehmet Fatih Atay da hem Mumcu’nun hem de Okkan’ın çok özel insanlar olduğunu belirterek, “Çok özel bir kişiydi Uğur Mumcu. Düşüncelerini korkmadan söyleyen, Ankara Üniversitesi Hukuk Fakültesi’nde asistan olduğu halde askerliğini yedek subay olarak yaptırmamalarına, er olarak yaptırmalarına rağmen, ‘sakıncalı piyade’ oldu. Korkmadı, yılmadı. Düşüncelerini savunmaktan vazgeçmedi” ifadelerini kullandı. Atay, Mumcu’nun eşi Şükran Güldal Mumcu’yla TBMM’de birlikte görev yaptıklarını da sözlerine ekledi.

Açılış konuşmalarının ardından Cumhuriyet Yazarı Şükran Soner ve Uğur Mumcu Vakfı Temsilcisi Taylan Özbay, Mumcu ve Okkan’ın yaşamına ve çalışmalarına ilişkin anlatımlarda bulundu. Etkinliğe CHP Gençlik Kolları Aydın İl Başkanı Yılmaz Tilki ile CHP Gençlik Kolları Efeler İlçe Başkanı Mustafa Dinç de katıldı.
Yeni Kıroba

Çok Okunanlar

UĞUR MUMCU NEYİ TEMSİL EDİYOR?

BİR SABAH…

DAVER DARENDE’NİN ARDINDAN

YANLIŞ BİR YOL

O, Yurttaş Olmak Sorumluluğu

Edebiyatçılar ve Atatürk... / Erendiz Atasü

HAFTANIN KİTABI: "UĞUR MUMCU KEMALİZM VE SOSYALİZM"

ERDOĞAN'IN TOPLATILMASINI İSTEDİĞİ KİTAPTA NELER VAR

TELGRAFHANE YAZARI TAYLAN ÖZBAY BERAAT ETTİ

İşgalci kamyonunun altında kalan çocuğun umudu / Barış Pehlivan