SEN ATATÜRK’ÜN HİÇ RABİA İŞARETİYLE COCA COLA FABRİKASI AÇTIĞINI GÖRDÜN MÜ?

AKP Genel Başkanı Erdoğan, CHP Genel Başkanı Kılıçdaroğlu’nun, Adalet Yürüyüşü sırasında çekilmiş, karavandaki atletli fotoğrafına kızıp tepkisini dile getirdi:
“Sen Atatürk’ü hiç atletle gördün mü?”
Erdoğan’ın, ancak işine geldiğinde de olsa, Atatürk’ü hatırlaması güzel, ama o zaman sorarlar:
Sen Atatürk’ün hiç, ülkesi içeriden vurulup, teslim alınmaya çalışılırken, kuytu köşelerden seslenip, halkını sokaklara döküp, kendisini kurtarmasını istediğini duydun mu?
Sen Atatürk’ün hiç darbecilerden kaçışını anlatırken kendisini peygambere benzettiğini duydun mu?
Her üç adımında bir ülkeyi felakete sürükleyip, vatandaşlarının canına mal olacak hatalar yapıp, sonra kameralar karşısında pişkin pişkin ‘aldatıldık’ dediğini duydun mu?
Sen Atatürk’ün hiç ‘Racon kesilecekse ben keserim’ dediğini, siyaset üslubunun seviyesini böylesine yerlere indirdiğini gördün mü?
Sen Atatürk’ün hiç çiftçiye ‘Ananı al da git’ dediğini, Somalı vatandaşı yumrukladığını, küçücük oğlunu polis kurşunuyla kaybetmiş anneleri miting meydanlarında yuhalattığını gördün mü?
Sen Atatürk’ün hiç kendi gibi düşünmeyen halkına, hakkını arayanlara terörist dediğini, hakaretler yağdırdığını işittin mi?
Sen Atatürk’ün hiç eğitimi dinci ve gerici bir anlayışla yeniden şekillendirip, ülkenin yarınlarını aklın ve bilimin izinden koparıp, şeyhlerin, tarikatların, cemaatlerin eline verdiğini duydun mu?
Bilimsel eğitim yerine, Kuran kurslarını, cemaat okullarını, tarikat yurtlarını, imam hatipleri baş tacı ettiğini?
Ulemaya danıştığını?
Sen Atatürk’ün hiç, ‘Kadınla erkek eşit olamaz’, ‘Kadın erkek eşitliği fıtrata ters’ dediğini duydun mu?
Sen Atatürk’ün hiç, bir gün söylediğini ertesi gün inkâr ettiğini, yalan olduğunu bile bile sırf siyasi menfaati için o yalanda ısrar ettiğini duydun mu?
Sen Atatürk’ün hiç, tarımı, madenciliği bitirip, ulusal kaynakları satıp, ülkenin en güzel yerlerini yabancılara peşkeş çekip, bir de üstüne yerli ve milli olmaktan bahsettiğini duydun mu?
‘Ben ülkemi pazarlamakla mükellefim’ dediğini işittin mi?
Sen Atatürk’ün hiç teröristle pazarlık yaptığını, bu süreçte teröristlerin ülke içinde silah stoklamasına göz yumduğunu gördün mü?
Sen Atatürk’ün hiç, ‘Yurtta barış dünyada barış’ düşüncesinden bir adım geri attığını, yabancı ülke topraklarında sırf halifelik özentisi ve kibriyle Mehmetçiğin kanının dökülmesine sebep olduğunu gördün mü?
Sen Atatürk’ün hiç, şehit oğlunun ardından isyan eden anne için ‘Bunları mı dinleyeceğim!’ dediğini işittin mi?
Sen Atatürk’ün hiç rabia işaretiyle Coca Cola fabrikası açtığını gördün mü?
Şeyh eteği öpeni Büyükelçi atadığını duydun mu?
Sen Atatürk’ün hiç başkanlık sistemine özendiğini işittin mi, okudun mu; demokrasiyi geliştirmek varken, mevcut demokrasiyi tek adam rejimine geriletmeye Atatürk’ten bir örnek verebilir misin?
Sen Atatürk’ün hiç, çölün ortasında yeşermiş bir ormanı katledip, oraya kendisi için ucube bir saray yaptığını duydun mu; başkentin ormanlarının Amerikalılara satılmasına sessiz kaldığını işittin mi?
Sanatçıya hakaret ettiğini, kitap okumadığını, kitapların sadece özetlerini okuduğunu söylediğini duydun mu?
Sen Atatürk’ün hiç, yeri geldiğinde menfaati için sığındığı bir öndere ‘ayyaş’ dediğini duydun mu?
IŞİD destekçisi Hikmetyarların önünde diz çöktüğünü, insanlık düşmanı dediği komşu ülke devlet başkanıyla yatta tatil yaptığını, süper güçlere karşı içeride kendi kitlesine ‘racon kesip’ dışarıda özür üstüne özür dilediğini, Ege ve Akdeniz’de 17 adamız kendi iktidarı döneminde Yunan tarafından işgal edilmişken, Kıbrıs elden gitmişken gık diyemediğini gördün mü hiç?
Her şey yoktan var edilirken değil; var olan yok edilirken, ülke derin bir batağa sürüklenirken, ortada kahraman edasıyla dolandığını, bulduğu her mikrofona avaz avaz konuştuğunu, kendi kurgulanmış bitmez tükenmez kahramanlıklarını yeri geldiğinde gözyaşlarıyla süsleyerek anlatmaya doyamadığını gördün mü?
Görmemişsindir.
Duymamışsındır, işitmemişsindir.
Şahit olmamışsındır.
Çünkü Mustafa Kemal, sığ ve sağ bir siyasetin vıcık vıcık popülizme bulanmış ve gericiliğin sermaye uşaklığına vagonlaşmış bir temsilcisi değil…
Bağımsızlığın, özgürlüğün, aydınlığın, ilericiliğin, eşitliğin, halkını insanca yaşatmanın; erdemin ve asaletin bu topraklardaki sesidir.
Atleti falan boş ver.
İyisi mi sen bu sularda yüzmeye kalkma.
Boyunu aşar…

Çok Okunanlar

UĞUR MUMCU NEYİ TEMSİL EDİYOR?

BİR SABAH…

DAVER DARENDE’NİN ARDINDAN

YANLIŞ BİR YOL

O, Yurttaş Olmak Sorumluluğu

Edebiyatçılar ve Atatürk... / Erendiz Atasü

HAFTANIN KİTABI: "UĞUR MUMCU KEMALİZM VE SOSYALİZM"

ERDOĞAN'IN TOPLATILMASINI İSTEDİĞİ KİTAPTA NELER VAR

TELGRAFHANE YAZARI TAYLAN ÖZBAY BERAAT ETTİ

İşgalci kamyonunun altında kalan çocuğun umudu / Barış Pehlivan