TÜRK HALKININ BU NUMARALARA KARNI TOK

Duygusal refleksler toplumlarda durup dururken ortaya çıkmaz.
Çoğu zaman altında derin acılar vardır. PKK terör örgütünün bu toplumun bilincindeki yansıması böylesidir. 15 Temmuz sonrası Fetöcüler için gelişen refleks de benzeridir.
Her ikisi de toplumun canını yaktığı için, can aldığı için, insanların algısında çok kötü çağrışımlara neden olduklarından, nefretle anılmaktadır.
Bunu bilip, toplumların bu tip duygusal reflekslerini, kendi siyasi amaçları için kullanmak, toplumun acıyla ortaya çıkmış tepkilerini sömürmek, sağ siyasetin ezelden beri en büyük numarasıdır ve çirkin bir numaradır.
Muharrem İnce meydanları coşturup, halkın dilinden konuşup, halkın derdini, çilesini, iktidarın on altı yıldır bu topluma yaşattıklarını dillendirdikçe; yalın gerçekler karşısında kendisini savunma şansı kalmayan iktidar ve kadroları, sağ siyasetin ezelden beri en büyük numarasına bir kez daha başvuruyor.
Son olarak Başbakan Yardımcısı çıkıp, ‘Kandil’e gidip, gereğini yapacağız” diyor.
İçişleri Bakanı ise, ‘Fetöcülerin yeni darbe ve suikast planları var’ diye kanal kanal geziyor.
Toplumu, yaşanmış acıları üzerinden korkutup, ortaya çıkacak tepkiden siyasi rant peşinde koşuyorlar.
Çok çirkin bir oyun bu.
Bu halka karşı çok büyük bir ayıp, çok büyük bir saygısızlık.
Ama dediğimiz gibi, Türkiye sağının en eski ve en bayağı numarasıdır bu. Şimdi AKP, on altı yıldır her köşeye sıkıştığında yaptığı gibi, yine aynı numarayı yapıyor.
Oysa durup düşünmek gerekir:
On altı yıl önce AKP iktidara geldiğinde PKK neredeyse tükenmiş halde değil miydi? PKK’yı şımartan, onunla pazarlığa oturan, barış süreci adı altında şehirlere silah yığmasına göz yuman bu iktidar değil mi?
Fetöcüleri en yetkin konumlara atayan, terfi ettiren, buralarda görevlendiren; Fetöcüler ülkeyi adım adım ele geçirirken, onların savcılığına soyunan ve ancak silah kendilerine döndüğünde aklı başına gelen bu iktidar değil mi? Bu iktidar olmasa, Fetö devletin içine böylesine sızabilir miydi?
O halde, aklı başında her insan, bu iktidar temsilcilerinin halkımızı PKK ve Fetö üzerinden korkutup, bu korkuyu siyasi kazanca çevirmesine engel olacaktır. Çünkü PKK’yı da Fetöyü de bu ülkenin başına bela eden bizzat bu iktidarın on altı yıllık uygulamaları, tavizleri, arka çıkmalarıdır.
Kandil’e operasyon yapılacaksa, yapılacaktır; Fetö tam anlamıyla çökertilecekse derhal çökertilecektir. Ama bu mücadeleyi bu iktidar veremez. Bu iktidar, Türkiye’nin başına bela olmuş bu terör örgütleriyle mücadele konusunda sabıkalıdır. Ve o sabıka dosyası hayli kabarıktır.
Özellikle AKP seçmenini bu konuda bir kez daha düşünmeye davet ediyoruz.
Bir tarafta Muharrem İnce, işsizlikten, enflasyondan, haksızlıklardan, eşitsizliklerden, adaletsizlikten, borca batmış bir ülkeden bahsederken; ‘Millet Kıraathanesi’nden başka söyleyecek sözü, anlatacak projesi kalmamış bir iktidar, aniden Kandil’e operasyon hazırlığını, Fetöcülerin yeni darbe planlarını diline doluyorsa, orada iki kez düşünmek gerekir.
Türk halkının bu numaralara karnı tok çünkü…

Çok Okunanlar

UĞUR MUMCU NEYİ TEMSİL EDİYOR?

BİR SABAH…

DAVER DARENDE’NİN ARDINDAN

YANLIŞ BİR YOL

O, Yurttaş Olmak Sorumluluğu

Edebiyatçılar ve Atatürk... / Erendiz Atasü

HAFTANIN KİTABI: "UĞUR MUMCU KEMALİZM VE SOSYALİZM"

ERDOĞAN'IN TOPLATILMASINI İSTEDİĞİ KİTAPTA NELER VAR

TELGRAFHANE YAZARI TAYLAN ÖZBAY BERAAT ETTİ

İşgalci kamyonunun altında kalan çocuğun umudu / Barış Pehlivan